Toyota har kapret førsteplassen

Robert Mederud og resten av Funnemark Kongsberg ser tilbake på et 2020 som ble deres beste salgsår noensinne. Toyota har gått forbi VW og er nå det mest solgte bilmerket i vårt distrikt.

Da Norge stengte ned i mars 2020 ble flere av Funnemark Kongsbergs ansatte permittert. Det gikk heldigvis ikke lang tid før alle ansatte var tilbake i full aktivitet.

Liten grunn til bekymring
Etter en rolig mars og april tok salget på Funnemark Kongsberg seg veldig opp i mai, både på nybilsalg og på bruktbilsalg.

– Det var nok mange som var nervøse i den tidlige fasen da Norge stengte ned, også mange i bilbransjen. Vi ser jo i ettertid at det var liten grunn til bekymring, og vi kan nå se tilbake på vårt beste år noensinne, sier Robert Mederud, daglig leder på Funnemark Kongsberg.

Toyota har blitt størst i distriktet
Toyota har i løpet av 2020 blitt det største bilmerket i vårt distrikt. Det populære bilmerket kan skilte med en markedsandel på 24,1 prosent og 477 solgte biler, fordelt på Funnemark Kongsberg og Funnemark Hokksund.

Ingen bilmerker har flere modeller blant de mest solgte person- og varebilene enn hva Toyota har i 2020. Det er denne bredden av bilmodeller som har sikret at Toyota nå har størst markedsandel blant alle bilmerker i vårt distrikt. Toyota har i alle år vært opptatt av å ha en bred portefølje av driftssikre modeller med lave utslipp og lavt drivstofforbruk.

– Vi så gjennom fjoråret at mange foretrekker våre plug-in og hybridmodeller, og vi forventer et fortsatt godt salg av disse i 2021, forteller Mederud.Viktig å ta vare på kundene
Funnemark-sjefen mener Toyotas gode varemerke er en av faktorene som spiller inn på salget i bilforretningen.

– Salgstallene våre fra i fjor mener jeg sier mye om merkevaren Toyota og hvor sterkt denne står. I tillegg har det stor betydning hvordan butikken drives og hvordan vi håndterer kundene, sier Robert.

Den erfarne bilmannen mener at god kundekontakt og god service er svært viktig for å lykkes. Dyktige ansatte er dermed en viktig del av suksesshistorien til Funnemark Kongsberg.

– En ting er å selge bilen, men en annen ting er hvordan du blir tatt imot når du senere skal ha bilen på service eller verksted. Vi er et team der alle våre ansatte er med og bidrar noe vi setter stor pris på, understreker han.

Robert mener resultatene viser at kundene setter pris på jobben som gjøres på Funnemark Kongsberg.

Trygg bilhandel med COVID-19-tiltak
Mederud kan forsikre om at Funnemark Kongsberg tar smittesituasjonen på største alvor, og har innført tiltak for at kundene skal kunne prøvekjøre og handle bil på en trygg måte.

Nybilkjøp er en stor begivenhet, og ikke noe som gjøres ofte. Antallet mennesker som besøker Funnemark Kongsberg samtidig, er derfor begrenset. Toyota-organisasjonen tar smitteforebygging på største alvor, og er i god stand til å ivareta de kundene som kommer innom.

Les også: Skrim Bygg: – Aldri noe annet enn Toyota!