Frank kjøpte åtte stk. Toyota Proace Electric

─Det er ingen som kan måle seg med hjelpen man får i Toyota-systemet. Hos Funnemark Kongsberg blir jeg nok ansett som en svært god kunde, humrer bilansvarlig i NCC Norge, Frank Skjævesland.

Elektrifisering av bygg- og anleggsbransjen
I 2020 var andelen nyregistrerte elektriske biler på godt over 50 prosent. Til tross for gode tall på privatmarkedet henger likevel bygg- og anleggsbransjen noe etter i elektrifiseringen av bilparken.

─Du ser at det stadig stilles strengere og strengere krav til biler med nullutslipp. Byggebransjen har tradisjonelt ligget litt bakpå på dette området. Vi ser at teknologien har blitt langt mer moden enn for bare få år siden. I dag kan du som håndverker eller anleggsarbeider uten problemer benytte deg av en helelektrisk varebil uten å måtte kjenne på den mye omtalte rekkeviddeangsten, forteller Skjævesland.

─Kravene skjerpes, særlig i storbyene er det nå er krav om at også byggeplassene er nullutslippssoner. Selv om de lette bilene nå er der de skal være med tanke på teknologi og utvikling, er det likevel rom for videre utvikling på de større maskinene, utdyper Frank.

Skryter av kjøreegenskapene
Bilene til Frank har den største batteripakken på 75 kwt, noe som gir deg en behagelig rekkevidde på 330 kilometer. Med lasteevne på over 900 kilo i lasterommet i tillegg en tilhenger på inntil 1000 kilo, får du her med deg det aller meste du måtte ha behov for.

─Våre sjåfører i NCC gir tilbakemeldinger på at dette er en veldig god bil å kjøre. De merker liten eller ingen forskjell fra fossilbilen i samme utgave. Den elektriske bilen oppleves også som en god del kvikkere i frasparket. Reduksjonen i utgifter til diesel er jo også noe man merker, forteller Frank.

Langsiktig kundeforhold hos Funnemark
Det er ikke de første bilene Skjævesland henter ut hos Funnemark Kongsberg. Gjennom årene har han blitt til en fast tilbakevennende kunde hos Robert Mederud og de andre.

─Hjelpen man får i Toyota-systemet er det få andre som kan måle seg med. Varebiler fra andre produsenter finnes det mer enn nok av, men hos Funnemark Kongsberg yter de kundeservice som få eller ingen andre. Dette er hovedgrunnen til at jeg stadig vender tilbake. Det passer jo heller aldri å ha bilen på verksted, men her vil jeg gi honnør til måten de løser disse utfordringene på. De finner alltid tid innimellom. Helt i særklasse, avslutter Skjævesland.

Les også: Toyota kapret førsteplassen! Toyota størst i Kongsbergregionen.Se våre modeller på Toyota.no.